ceturtdiena, 2010. gada 6. maijs

Mīlas dzīve ar Domburu

Es mīlu Jāni Domburu. Esmu brīva sieviete brīvā valstī un varu mīlēt, ko gribu, vai ne? Mīlu viņu katru trešdienas vakaru. Šis piedzīvojums prasa iepriekšējo sagatavošanos, jo reklāmas pauzes viņa raidījumā nav garas, tāpēc viss ēdamais un dzeramais jāsagatavo laicīgi. Lai radītu pareizo atmosfēru, es uzmetu žurnālam ,,Privātā dzīve” spilvenu un blakus nolieku ,,Rīgas Laiku.” Tas ir liels un gudrs žurnāls! Nopirku to, kur uz vāka ir smukais aktieris no vampīrsāgas ,,Krēsla”. Visas iepriekšminētās darbības man ļauj justies drošāk vakaros ar Jāni. Kāpēc tieši viņš? Viņš ir liels un gudrs! Un sava raidījuma mājas lapā internetā viņš iznirst no sarkanas līnijas un ar pirkstu iebaksta taisni pierē, kā sacīdams - tu, sieviete! Jā, tieši tu! Tu nedrīksti vienaldzīgi noskatīties, kas notiek Latvijā! Es nepalieku vienaldzīga. Čakli piedalos telefonbalsojumos. Žēl, ka Jānis skaidri nepasaka pareizo viedokli, tāpēc reizēm nākas nobalsot par visām trim vai pat četrām izvēlēm. Pats gan viņš savas svarīgākās izvēles nav izdarījis, tas lasāms viņa CV. Domburs nekad nav bijis nevienas partijas biedrs. Neprecējies. Bet mums jāizvēlas i partija, i pats Jānis, ko? Lūk, tādi ir mani trešdienas vakari.

Pirmdienās mana sirds un nervi pieder brašajai CSI komandai. Nepilnu stundu pavadu pārdomās, kurš man patīk labāk – smukais policists vai gudrais kriminālistikas speciālists. Kod kurā pirkstā gribi, visi sāp. Tāpēc viņi strādā komandā – katrai gaumei var atrast ko piemērotu.

Otrdienās ,,atdodos” doktoram Hausam, jo mana sievietes sirds zina, lai cik viņš izvairīgs, gan es viņu noķeršu un ar savas bezgalīgās mīlestības palīdzību noņemšu visas viņa sāpes. Par to domājot, taisni ,,dūrējs” mugurā iemetas. Slimības var būt arī seksīga priekšspēle kontaktos ar smuku dakteri.

Ceturtdienās esmu greizsirdīga uz Kauliņu, nu to, no seriāla ,,Nozieguma skelets”. Vārds viņai zīmīgs – kauli un āda vien, tādai nepienākas brašais FBI aģents! Skaidri redzu, ka viņam dzīvē trūkst kaut kas maigs, mīksts un pūkains – taisni kā es savā rozā plīša pidžamā. Viņš var nolikt galvu manā mīkstajā klēpī. Ar kārnā Kauliņa ceļgaliem jau var tikai ausīs bungādiņas pārdurt!

Piektdienās es izslēdzu TV un dodos uz teātri. Esmu kulturāla un inteliģenta sieviete. TV piektdienu programma tāpat man nepatīk, jo tur rāda tos krievu humora raidījumus, kur viņi runā tik ātri, ka nevaru izsekot līdzi. Kamēr saprotu un sāku smieties, raidījums jau beidzies. Bet latviešu teātrī es ilgojos pēc nopietna līdzpārdzīvojuma intelektuāli bagātā dramaturģijā. Atzīstu, gadās, ka nesaprotu Kairiša izrādes. Bet es protu inteliģenti paklusēt par to. Kad aizeju uz komēdiju, smejos tikai tur, kur nesmieties nav pieklājīgi. Protams, apmeklēju JRT. Jo, ja tu neej uz JRT, tad tevī kultūras nav pat 100 grami. Kad beidzot tieku pie biļetes uz Žurku Kornēliju, izliekos, ka man to uzdāvināja. Un kā ta pa velti neiesi, ko?

Visgrūtāk man ir brīvdienās. Šopings vien aizņem pusi dienas. Pat vairāk, ja to kombinē ar burzīšanos lielveikalu autostāvietā, cenšoties aizskart kāda vientuļa, bez ģimenes atbraukuša vīrieša autosānus. Vienreiz sadūros ar simpātisku kungu, kurš Zemnieku tirdziņam bija atvedis kartupeļus. Jauki izrunājāmies! Tik daudz komplimentus dzirdēju! Tik saprotošs, dzīvesgudrs vīrietis. Un visus nopirktos 10 kg kartupeļu pats ar savām stiprajām lauku cilvēka rokām manā mašīnītē ielika. Telefona nummurs, ko viņam iedevu, gan būs dārzeņu kaudzē pazudis. Nezvana.

Svētdiena nāk ar satraukuma trīsām par to, ar kuru dejot un kuram ļaut dziedāt. Lai slavēts TV pults izgudrotājs, jo viņš ļauj diet un vīterot gandrīz vienlaicīgi. Esmu steidzīga, bet uzmanīga viešņa visos šovos. Un pateicoties reklāmas paužu sinhronumam, paspēju pat uz virtuvi uzpildīt glāzi un šķīvi.

Kāpēc es neskatos pašmāju seriālu Ugunsgrēks? Tāpēc, ka manī pašā ir par daudz uguns! Būtu tik vēl iespēja grēkot…

Dzīve ir skaista un mīlestības pilna! Gan TV ekrānā, gan ārpus tā.

1 komentārs: