otrdiena, 2012. gada 23. oktobris

ĒNU SPĒLES EŅĢEĻU MĀJĀ


Brīdinājums - rakstā notiek produktu nosaukumu izvietošana!

Lai tiktu galā ar saviem ārējiem kašķiem un iekšējiem dēmoniem un pie reizes salīdzinātu viņējo Ropažu ielas jauno projektu ar savā seriālā reklamētajiem apartamentiem Cēsu ielā, Gabriēla un Roberts no ,,Ēnu spēlēm" devās uz psihoterapijas seansu pie konkurentu ražojuma ,,Eņģeļu mājas" psihoterapeites Annas.
Tā nu abi sēž uz mīksta dīvāna ar cietām sejām pēc iespējas tālāk viens no otra.
,,Kā 12 gadus laulībā nodzīvojuši", - diagnozē Anna, izejot no savas dzīves un darba pieredzes.
,,Kā kinofilmās", - sasapņojas Gabija, piekārtodama savu tikko salonā ieveidoto loku uz galvas.
,,Vajadzēja moci iestumt kāpņu telpā. Ka nenosper. " Zem ādas jakas un scenāristu sadomātās aktīvās seksuālās dzīves sloga svīst Roberts.
ANNA. Mīļie kolēģi! Domāju, jums seriālā nepieciešams nopietnāks konflikts. Šitā Roberta ņemšanās ap to, ka Gabija ir sieviete un tamdēļ viņai ,,jāstāv pie ratiem" apnika jau otrajā sērijā.
ROBERTS. Man nepatīk, ka viņa uz darbu nāk sapucējusies kā uz ballīti!
GABIJA. Uz sevi paskaties! Tev pašam ir motobraucēja tērps, saskaņotās krāsās ar moci!
ROBERTS. Tas ir ,,Hondas" komplekts!
ANNA. Varbūt strīdieties par naudu? Jo skatītājiem nav skaidrs par kādiem līdzekļiem jūs iegādājaties tās dizaineru drēbītes veikalā ,,Klase", ja jūsu klienti ir trūcīgas vecmāmuļas, kaimiņienes, kurām jāizlīdz un māsa ar pazudušajiem kaķiem?
ROBERTS. Man pašam nav skaidrs, par kādiem līdzekļiem mēs īrējam biroju mansardā.
ANNA. Man patīk jūsu oranžās sienas! Nāk pie jums klienti, kuri zaudējuši tuviniekus, vai piedzīvo krīzi attiecībās, bet pie jums tik koši un dzīvespriecīgi. Vai tas domāts, lai viņiem uzlabotu omu?
GABIJA. Negribas domāt par tik nopietnām lietām. Vai nav pienācis laiks atkal uzēst un iedzert kafiju? Mūsu seriālā mēs esam tā pieraduši. Drusku pastrādājam, tad atkal ieēdam.
ROBERTS. Labāk aiziesim uz krogu ,,,Pieci vilki", tur mēs katrā sērijā iegriežamies.
GABIJA. Tad mums jāpagaida Marčello.
ANNA. Vai viņam nav jāstrādā pašam savā darbavietā? Pie jums vien grozās.
GABIJA. ( ķiķina) Sākumā domāju, ka viņi ar Robertu ir pāris, viens bez otra nevar ne mirkli!
ROBERTS. Kā tu tā varēji domāt?! Man taču pirmajā sērijā uz kakla bija liels zilums kā īsta mačisma apliecinājums!
ANNA. Zilumam varbūt arī ,,zila" izcelsme...
GABIJA. Jā, ne jau katrs džeks uz moča ir mačo!
Abas dāmas smejas.
ROBERTS. Lūk, te jūs arī apliecināt, ka ar sievietēm nevar normāli sastrādāties. Iešu pabraukāties.
ANNA. Bet kā tad nopietnais konflikts, smagi noziegumi, reāli personāži darbam piemērotās drēbēs?
ROBERTS. Neatradām sponsoru, kas nopirktu nopietnus skatītājus reālistiskam detektīvam! Latvijas vidējais skatītājs grib vieglu bezdomu izklaidi. Daudzi taču riktīgi izsmejas par mūsu izmeklēšanām! Tie, kas grib ko vairāk, var pārslēgt TV kanālus...
Visi trīs sabēdājas un brīdi drūmi klusē.
Satumst.
Redzams tikai plakāts ar telefona nummuru, kur jāzvana, lai iegādātos dzīvokli seriālā redzamajās mājās.



3 komentāri:

  1. Gandrīz vai gribas paskatīties, kas tās par tādām spēlītēm!:D Varbūt tas seriāls ir L-ja vēl mazpazīstamā absurda žanra pārstāvis?

    AtbildētDzēst
  2. Mani savukārt ĒS mulsina vismaz 2 lietas:
    - kāpēc vienā sērijā bomži bija nu tir sprigani;
    - kā var vienuviet (vienā kolektīvā, draugu kompānijā) vienlaicīgi būt samērā jauni, smuki, strādājoši, no attiecībām brīvi cilvēki, pietam (saskaitīju)- vismaz 5 (ja Roberta māsa vēl parādīsies). Kaut kas tāds varētu būt tikai iepazīšanās šovā, kur visi pēc šī kritērija atlasīti, ne jau kolēģu bariņā. Ticamības moments būtu, ja vismaz kādam būtu , ja ne ģimene, bet tad kaut kur vismaz kāds bērns, kāda bijusī/šais sieva/vīrs, kas neliekas mierā vai kas tāds. Kaut arī nevar jau zināt, kas vēl atklāsies :)

    AtbildētDzēst
  3. Manuprāt, pirmajā sērijā tika pakāsta iespēja visam piešķir lielāku jēgu, pa īstam uzlaižot gaisā Gabijas tēti. Tā varētu būt visa seriāla lielā sāpe un galvenā izmeklēšana, nezaudējot interesantos Vētras un Briķes tēlus. Aizdomas varētu krist uz visiem ģimenes locekļiem, arī Gabija un Roberts varētu viens otru vainot. Tas ir tāds ierasts paņēmiens ārzemju seriālos, kas piešķir pamatīgāku ,,oderīti" visam. Pat tādos detektīvseriālos, kur jokojas un ākstās, kā CASTLE, piem., sameklē kādu nopietnu pagātnes traumu, notikumu. Eh...

    AtbildētDzēst