otrdiena, 2011. gada 27. septembris

CĪSIŅ, MANS MĪĻAIS

,,Piecelties, tiesa nāk!"
Prokurors Apinītis cieši satvēra apsūdzības rakstu mapi un uzmeta iznīcinošu skatienu rozīgas krāsas apsūdzētajam, kura caurspīdīgo celofāna mētelīti pārklāja baiļu zosāda un no micītes spraucās taukainu sviedru lāses.
Jā, uzminējāt! Šodien uz apsūdzētā sola - Cīsiņš.
Apinītis droši uzsāka apsūdzības runu: ,,Pievērsīsim uzmanību apsūdzētā dziļākajai būtībai. Tā sastāv no gaļas hidrolizāta, mononātrija glukomāta un tā iekrāsota ar karmīnskābi. Cienījamā tiesa, vēršu jūsu uzmanību, ka krāsvielu karmīnu iegūst no kukaiņiem - augu parazītiem."
Cīsiņa advokāts Miesnieks iekliedzās: ,,Iebilstu! Austrumāzijas valstīs šos kukaiņus gadsimtiem ilgi lieto pārtikā un neviens nav nomiris!"
Apinītis sarkarstiski iesmējās. ,, Apēdiet publiski kādu no šiem posmkājiem, pirms ar tiem indējat Eiropas Savienības bērniņus! Labāk atbildiet skaidri un gaiši, vai vispār ir pasaulē kaut viens cīsiņš, kura sastāvā ir 70% gaļas, kā savās norādēs iesaka ministrija?"
Miesnieks nepadevās. ,,Definējot to, kādam gaļas daudzumam jābūt cīsiņā, jādefinē, kas tad īsti ir gaļa un kas ir kvalitatīva gaļa. Bet tāda normatīvā akta nav. Vot tā!"
Tiesa izsauc aizstāvības liecinieci, pensionēto skolotāju Evielu.
,,Senāk, kad vedām provinces skolēnus uz Rīgas teātri, atpakaļceļā vienmēr piestājām pie Majoru gastronoma, lai bērni varētu iegādāties tālaika reti dabūnamo kārumu - cīsiņu. Pie mums, mazpilsētā, ziniet, tikai par blatu, tikai priekšniekiem.... Apžēlojiet Cīsiņu, nenogaliniet, nosūtiet piespiedu darbā uz padomijas absurda muzeju!"
,,Trīs saujas sāls bērnu veselības kapā, lūk, ko nodara apsūdzētais mūsu valsts nākotnei!" - nerimās Apinītis.
,,Vai jūs maz sajēdzat, cik daudz darbaspēka vajadzīgs, lai no viena gaļas kilograma uztaisītu kilometru cīsiņu? Labāk laizīt sāli, nevis Nodarbinātības dienesta lieveni!" - argumentēja advokāts.
Te iejaucās pats apsūdzētais Cīsiņš.
,,Savā pēdējā vārdā es gribētu atvadīties no saviem labākajiem draugiem - sojas, baltmaizes un zaļajiem zirnīšiem, novēlēt turpmāku veiksmi emulgatoriem un stabilizatoriem un lūgt tiesu sekot vafeļu ražotāju piemēram. Viņi sava kritiķa - dāņu profesora portretu izmantoja jauna produkta ražošanā. Arī es labprāt piedalītos jaunos projektos, jo īpaši kino jomā. Iesaku Veselības ministrijai kopā ar Rīgas kinostudiju ražot filmu ciklu ,,Cīsiņš - bērnu bende", ,,Cīsiņa un Sardeles šausminošie nedarbi" un seriālu ,,Tikai nesaki man - cīsiņš"."
Tiesnesis izbrēca verdiktu: ,,Vēstures mēslainē šo maniaku!", izmeta miskastē slepus iekosto ,,cīsiņu mīklā" un aizgāja, dziedādams:
,,Ak, jūs, vielas, tumšās indes,
Ļaujiet no jums atpūsties.
Rīt jums jānāk tiesas priekšā,
Patiesība jāstāsta!"






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru