trešdiena, 2012. gada 29. februāris

ŠOVMEŅU ASARAS


Lasu interneta lappusēs - grupas ,,Mad Show Boy" puikas rakstīs ģenerālprokuroram, lai apstrīdētu Eirovīzijas rezultātus. Ja es gribētu traucēt prokuratūras darbu, uzrakstītu īsu vēstulīti:,, Mīļo Ērik! Neļaujiet piepuņķot prokuratūru!" Īsti vīri prot zaudēt, nevis žēlojas visai pasaulei par netaisnību.
Bet ,,trakajiem šova puišiem" vai ,,trakā šova puišiem" ( brīvi tulkojot nosaukumu) asaras sasmērē nogrimmētās sejas - žūrija ignorējot tautas gribu, Azerbaidžānas vēstnieks nelikumīgi piedalās dalībnieku izvērtēšanā. Trakie rakstīšot sūdzību arī Ārlietu ministrijai!
Nospodrināju acenes un noskatījos vēlreiz grupas priekšnesumu, kurš pirmajā vērošanas reizē atgādināja skolas laikā apmeklētās popielas.  Es aicinātu visus domās pārcelt šo iztaisīšanos uz Baku. Azerbaidžāna pirmoreiz rīko Eirovīziju, tāpēc centīsies sarīkot pēc iespējas krāšņāku šovu uz lielākās iepējamās skatuves, lai visai Eiropai parādītu, kā svētki svinami. Un palūkosimies citzemiešu acīm uz to, kas notiktu pēc Latvijas pārstāvju svinīgas pieteikšanas.
Lūk, mirdz krāsainas gaismiņas, vizuļo spīguļi un no milzīgas skatuves dibenplāna izbrauc kāds vīrs tādā kā vecā policista kostīmā, turot rokā papīra gabalu. Latvieši smejas - tas tak Vaišļa, plaša profila visādu izdarību šovmenis, kurš tagad grib pasauli apceļot kā Eirovīzijas dalībnieks! Citu tautu pārstāvji Vaišļu nepazīst, smiekli tiem nenāk, tie izmisīgi cenšas saskatīt, kas rakstīts uz lapeles. Eh, nepagūst, jo vīriņš ātri pazūd aizkulisēs (jo jāpārģērbjas nākamajam iznācienam). Latvji turpina spīdēt ar zināšanām - tas bija amerikāņu policista kostīms no slavenās filmas ,,Mirāža." Kamēr mūsējie gremdējas tikai viņiem zināmos faktos, svešie ievēro tādu redzētu seju izlienam no aizslietņa. Vai tiešām Mensons? - min desmit zālē sēdošie rokmūzikas pazinēji. Mensona fanu Eirovīzijas mīlētāju rindās varētu būt ļoti maz. Un kāds varētu būt sakars slavenajam šokrokerim ar šo pasākumu? Solists dzied par zagšanu, bet tekstu klausīties nav laika, jo jāmēģina saprast, kas ir pārējie vājā līmeņa  dejotāji. Mjā, Eltonu Džonu pie klavierēm tā kā varētu atpazīt, bet - kas ir vīriņš ar zilo bļodiņu galvā? Latviešu skatītājs laikam atpazīst un čakli balso, jo ir sajūsmā par šitādu ,,šovu", bet Eiropas publika mulsi klusēs. Uz mirkli visus pamodinās opernieka balsī dziedošais vīrs, bet tad viņi neizpratnē paraustīs plecus, kad bariņam pievienosies par tādu kā reperi pārģērbies Vaišļa, kura klepošanu mikrofonā tikai mana ome atzīs par repu. Bet, lai jūklis būtu vēl lielāks, no klavierēm izlien trollis ar Somijas karoga krāsas cepurīti. Kamēr somi meklē papīru, lai rakstītu sūdzības par savas tautas izsmiešanu, priekšnesums tuvojas finālam, jo atkal parādās Vaišļa un cenšas paslēpt pārējos dalībniekus aiz dārza drāšu žoga. Nu jā - attopas publika, lasot grupas nosaukumu, - tie tak bija zagļi! Ja reiz esot zog melodijas un dziesmu tekstus, tad varēja sazagties vairāk, tagad izklausās, ka dziesmā nav pietiekoši daudz nošu prātā paliekošai melodijai.
Taisnību sakot, man nepatika neviens no fināla dalībniekiem un būtu man vara un nauda, Latvija šogad  pasākumā nepiedalītos. Bet. Labāk  smuka blondīne ar spēcīgu balsi klusiņām netiek finālā, nekā skaļi izgāžamies ar dīvaini saģērbtu vīriešu vāju šovu.


1 komentārs: