svētdiena, 2014. gada 28. septembris

GRĀMATAS, KAS IETEKMĒ DZĪVI

Lieliska akcija izvērtusies Facebook.com, kur viens otru izaicina nosaukt grāmatu TOP 10, kuras mainījušas dzīvi. Protama, tādu grāmatu, kas tiešām kaut ko maina dzīvē, ir maz, bet iespēja padomāt par dzīves laikā iespaidu uz personību atstājušām grāmatām - tas ir Daudz. Ar interesi sekoju, kādas grāmatas min mani draugi un paziņas, līdz arī pati atbildu izaicinājumam un šo TOP publicēju arī blogā, lai pašai neizkrīt no prāta un varbūt vēlāk gribēsies pierakstīt vēl kādu. Turklāt sapratu, ilgi nekas tāds iespaidīgs nav lasīts. Jo nav meklēts, vai... Atrast grāmatu, kura mainītu tagadējo dzīvi, varētu būt lielisks izaicinājums!



PŪCESSPIEĢELIS – sensenos laikos, vecākiem darbos esot, mani pieskatīja onkulis, pensionēts grāmatveikala pārdevējs. Kad viņš atļāva pieskarties savai grāmatu kolekcijai,  atvēru šīs iespaidīgās grāmatas bildītes. Pirmā šausmu pieredze!


A.Konans Doils ETĪDE PURPURA TOŅOS -  Te ,,aug kājas" apsēstībai ar krimiķiem gan romānu, gan filmu un seriālu formātā. 
Tāpēc piestiprinu pie leduskapja šautuvē sacaurumoto ļaundari. Jā, šāvu es!






Šarls Bodlērs ĻAUNUMA PUĶES – taislaikos staigāju viscaur melnā ar kaulu rotaslietām, bet nezināju, ka esmu gots!

KRAUKLIS - man nepavisam nav po par Edgaru Alanu Po.
Var nelasīt, var aizvērt acis un ļauties kādai fascinējošai balsij
C.Walken reading ,,The Raven"


F. Dostojevskis KOPOTIE RAKSTI – Ak, jaunība... Patika atlaisties gultā ar Fjodora biezgrāmatu un fonā klausīties Metallica. Riktīgi labs sprādzienkomplekts!
Paņemam vienu sējumiņu, atšķiram un
FADE TO BLACK

T. Manns BURVJU KALNS – sākās mana rāpšanās intelektuālākas literatūras kalnā. Necik tālu gan uzrāpusies neesmu... 
Bet ir arī citi, kas ne tikai rāpjas, bet raksta par izlasīto.
Grāmatmīļi recenzē


MEITENES, GRĀMATA JUMS! –pēc skolas ar draudzeni cepām ātros pīrādziņus pēc grāmatā esošās receptes. Priekšautiņu un maināmās apkaklītes gan nepašuvu. Bet es nopietni gatavojos kļūt par kārtīgu sievu un rātnu padomju sievieti. Ha.Ha. 
Grāmata ,,maina dzīvi” arī tagad 

Šekspīrs MAKBETS – Vai beidzot atradīsies kāds režisors, kurš ļaus man nospēlēt vienu no raganām?!!! Tā ir Mana LOMA!

PSIHIATRIJA – bija tāda baltvāku grāmatiņa, kas astoņdesmito beigās ļāva piemeklēt sev simptomus, lai dabūtu akadēmisko brīvgadu no filologiem.  Pārsviedos uz teātra darbiniekiem – vai nav liktenīga grāmatiņa, ko? Un liktenīga diagnoze. J


S.Kaldupe PIEJŪRAS DĀRZI– izlasīja mamma, nosauca mani pasakas varones Aivas vārdā. Izlasīju es, sapratu, no pasakas man ticis ne tikai vārds.

1 komentārs:

  1. Lieliska izlase!
    P.S. Jā, Meitenes, grāmata jums sniedza ne mazumu izklaides. :)

    AtbildētDzēst