piektdiena, 2011. gada 20. maijs

TIRGUS ETĪDE

Labu laiciņu nebiju apmeklējusi Centrāltirgu, jo baidījos satikt izbijušās kaimiņienes kopš manas divnedēļu ,,prakses” zivju paviljonā, jo negribēju viņām atklāt, ka man klājas labi, ka esmu rakstniece un dzīvoju tā, kā rādās viņu pārdrošākajos sapņos.
Bijušās kolēģes neredzēju, iespējams, viņām izdevies pārtraukt 35 gadu darba pieredzi tirgū un pārvākties uz kādu, ne tik specifiski smaržojošu un siltāku vietu.
Toties blondais lašu valdnieks vēl aizvien ir savā vietā! Vaicāsiet, kas tas tāds?
Kad esat zivju paviljonā, dodieties tuvāk izejai uz dārzeņu placi un redzēsiet maza auguma , blondu, nenosakāma vecuma jaunekli pie lašu tirgošanas. Nebrīnieties, ja tur ir rinda. Kā mani informēja darba kolēģes, viņš ir pelnošākā persona zivju tirgū, ar pastāvīgu klientu loku un vislielāko apgrozījumu, t.i, arī algu. Kāpēc? Iepērcieties un sapratīsiet! Kā izbijusi pārdevēja zvēru – liels apgrozījums, tas nozīmē, lielākas iespējas, ka prece ir svaiga. Un blondais lašu guru jums sagriezīs kā vajag, iesālīs, ja vajag, vārdu sakot, nākamreiz atkal nāksiet pie viņa un stāvēsiet rindā.
Zivs bez baltvīna ir ārā spļaujama, vai ne? Ha! Biju nolēmusi iegriezties pēc baltvīna Stokmanā, jo patīk man sajusties tik materiāli nodrošinātai, lai paspīdētu ar šī lielveikala maisiņiem ,,Superneto” ķeseļu pārpildītā sabiedriskajā transportā. Bet tad es pagaršoju gaļas paviljonā esošajā Itālijas vīnu tirgotavā nopērkamo izlejamo vīnu un ne uz kādu smalko bodi vairs i netaisījos doties. LABS! Jopcik, cik labs bija tas baltvīns par 0, 54 ls plastmasas krūziņā! Nopirku litru. Ar akcijas cenu, kas ilgs līdz 16.jūnijam, tā kā, marš meitenes un zēni uz veikalu pēc laba sausā itāļu baltvīna, kādu Stokmanā, zvēru, pirksiet par piecīti pudelē! Sarkanais arī ir normāls, bet tas ir gaumes jautājums. Man sarkanais patīk tāds biezāks, smagāks. Hm, kā jau noprotat, nogaršoju arī sarkano… Labi, ka tāds viegls, citādi jau pusdienaslaikā būtu Dionīsa uzvarēta…
O, jāpiebilst tur bija arī rozā. To noprovēšu nākamreiz!
Priecīgi savīnojusies, piekrāvu ķeseli ar visādu veidu salātiem, zaļumiem, pa virsu uzmetu dzeltenos plūmju tomātus, un atgriezos mājās, lai aicinātu jūs visus diebt pēc prieka dzirksts uz vietu, kur sastopamas daudzas tūristu grupas ar fotoaparātiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru