svētdiena, 2011. gada 7. augusts

DOMBURA MŪŽĪGAIS JAUTĀJUMS


Kas notiek Latvijā?  Baumo, ka žurnālists Jānis Domburs neatgriezīsies TV ekrānā ar šo vārdu kopu, kas nav atraujama no viņa personības. Viņš savā raidījumā bija kā diriģents, kuram koris uzgriezis muguras. Domburs vicina zizli, uzdod niknus jautājumus, bet koristi atdzied frāzes, kuras apguvuši kursos pie speciālistiem, kas iemāca, kā atbildēt uz jautājumu, neko nepasakot par uzdoto tēmu.
Lai nu kā ar Jāni, bet jautājums ir mūžīgs. Kas notiek?
Ministru kabinets aizliedz jāt ar strausiem! Laikam paši to pamēģinājuši, nav paticis, arī tautai aizlieguši.
Toties nest zārku no Liepājas līdz Rīgai nav aizliegts! Braši tēvadēli to gatavi iestiept vai katrā sētā, lai latviešiem beidzot skaidrs - nekur nav tik labi nomirt, kā dzimtenē. Kāpēc aizbraukt, tautieši?
Lai nedomātu par zārkiem, iegriezos lielveikalā un atklāju jaunu šķidrumu mērvienību. Visu mūžu domājos pērkam piena litru, bet
Rīgas piensaimnieka ražotais produktiņš ar ripuli, kur smuki ierakstīts ,,Ražots Latvijā", piedāvā jaunu šķidrumu sadales principu. Litrs, puslitrs un litriņš ( 0,9)!
Ne tikai litriņš mani pārsteidz, bet arī eksprezidenta bailes no tukšiem krēsliem. Redzējāt to foto, kur Zatlera kungs klausās blakus sēdošā Šlesera kunga pārdomas par reformu partiju vadošajām lokomotīvēm un buldozeriem? Pēcāk izrādās, Ainārs neaicināts iesēdies tukšajā blakuskrēslā, piespiedis ar sevi sarunāties un sasmērējis Valda reputāciju. Lai lietu vērstu uz labo pusi, Zatlera partija izdevusi aforismu krājumu, veltītu krēslu tematikai.
,,Kur tukšs krēsls, tur Šlesers iekšā!"
,,Nejautā - kas es esmu, bet - kas man blakus sēdējis?"
,,Balta nāca tautu meita, nav tai blakus Šlesers manīts."
Savukārt Ventspils pilsētas svētku laikā iznācis zaļas krāsas manuskripts ,,Kā pārtērēt 5000 eiro limitu nedēļā." 
Latvijas sievietēm šis jautājums nav aktuāls. Viņas gatavojas piketam pie Rungaiņa kunga mājas. Viņas lepojas, ka dzīvo ilgāk par valsts vīrišķo daļu! Viņas gatavas strādāt, cik vien ilgi iespējams. Bet, vai Rungaiņa kungs nepateiktu, kur lai septiņdesmitgadīgas sirmgalves atrod darbu? Iedomājies, kundziņ, tu ienāc veikalā, tur sirmgalves, sirmgalves vien; tu ieej kafejnīcā un stundu gaidi, kad atnesīs kafiju, jo sešdesmit gados tās kājiņas vairs nav tik veiklas. Tu ieslēdz TV, tur raidījumu ,,Kas notiek Latvijā?" vada sirma Birbele, kas lasa jautājumus no lapiņas un nesadzird atbildes. Labāk lai Domburs paliek savā vietā, mēs paliksim savējās!
,,Kas notiek uz Marsa?" - tāds varētu būt nākamais Dombura raidījums.
Zinātnieki tur atraduši tekoša ūdens pēdas, mūsu Jānis atradīs visu pārējo!

1 komentārs: