otrdiena, 2017. gada 8. augusts

BRĪVDABAS TEĀTRIS

Manu uzmanību piesaistīja ||| Mazpilsētu un pagastu amatierteātru svētku programma Brīvdabas muzejā, kurā pamanīju 3 savu lugu izrādes. Atsaucos aicinājumam tās apmeklēt un piedzīvoju lielisku sestdienu.
Vispirms devos skatīt Dobeles novada Krimūnu amatierteātra ,,Skats" izrādi ZAĻĀ ZONA ( rež. Anita Riekstiņa).


Varonīgajiem aktieriem bija jāpārcieš ne tikai spēcīgas lietus brāzmas, bet arī neadekvātu skatītāju
( vīrs ar maisu plecā nav aktieris, bet interesents, kurš brien ,,skatuvē, lai nobildētu kādu skatu no izrādes) uzvedība. Bet visi turējās braši, par ko autores prieks un lepnums! :)


Jāatzīmē, ka līdzpaņemtais profesionālais scenogrāfs īpaši atzīmēja spēju ar minimāliem līdzekļiem panākt maksimālu efektu, nomainot apstākļus uz skatuves.


Protams, autore izmantoja iespēju klanīties un bildēties kopā ar aktieriem.


Pēc tam autore apmaldījās Brīvdabas muzejā, meklējot vietu, kur notiek Vārmes amatierteātra ,,Es un Tu" izrāde ,,Kapusvētku PR ( rež. Lida Čevere). Labi, ka tālumā izdzirdēju Merilina Mensona dziesmu skaņas , kas lika apjaust - jē, tikai manas lugas laikā kaut kas tāds var skanēt, un es atradu izrādes vietu tieši tad, kad goti sāka savas ,,spēles" kapsētā. 
Ziniet ko, šitik reālistisku kapsētu diez vai vēl kādu reizi būs lemts redzēt Brīvdabas muzeja apmeklētājiem!










Protams, izrādes beigās autores kundze atkal klanījās un fotogrāfējās! :)


Diemžēl nebija iespēja apmeklēt nākamajā dienā ,,Kapusvētku PR" izrādi, ko spēlēja Limbažu novada Viļķenes amatierteātris.
Bet es gribu teikt lielu PALDIES visiem teātriem, kas iestudē manas lugas un iepriecina ne tikai autori, bet, cerams, arī sevi un skatītājus! Un apbrīnoju visus teātriniekus, kuri atrod laiku un patikšanu piedalīties amatierteātru darbībā. Lai veiksmīgi un priecīgi!

P.S. Viļķenes amatierteātris atsūtīja video no savas izrādes! Un autore varēja paskatīties un papriecāties! Paldies! :)


1 komentārs: